Masaj

Masajul este una dintre cele mai plăcute și mai naturale metode de restabilire a echilibrului și a armoniei corpului din punct de vedere fizic și mental, fiind, de asemenea, si o modalitate eficientă de a trata diferite boli și tulburări organice.

Masajul consta in manipularea straturilor superficiale și profunde ale mușchilor și țesutului conjunctiv utilizând diferite tehnici, pentru a spori funcțiile organelor, a ajuta la procesul de vindecare, a scădea activitatea reflexului muscular, a inhiba excitabilitatea neuronilor motori, a promova relaxarea și bunăstarea organismului.

Masajul preventiv ajută la menținerea funcționării normale a corpului, la îmbunătățirea sănătății și la menținerea contururilor frumoase și atrăgătoare ale corpului. De asemenea, întârzie procesele de îmbătrânire.

Masajul de relaxare

Supraincarcarea de la locul de munca, ritmul rapid al vieții și stresul sunt printre cele mai frecvente cauze care duc la epuizare mentală și fizică. Masajul de relaxare este recomandat pentru toți cei care suferă de stres sau simt lipsa emoțiilor pozitive.

Aplicand această terapie specialistul Fysiogand vă va ajuta să vă recuperați după o zi grea, să reduceți oboseala, să uitați de rutină și să vă îmbunătățiți gândirea pozitivă si conditia fizica. Masajul relaxant reduce tensiunea musculară, restabilește forța fizică și oferă o stare de relaxare a intregului corp.

Masajul relaxant are un efect pozitiv asupra bunăstării generale a organismului:

 • Eliberează tensiunea din mușchii corpului;
 • Contribuie la reducerea stresului și a oboselii;
 • Ajută la adormirea mai ușoară și la un somn mai linistitor;
 • Îmbunătățește circulația sângelui și metabolismul;
 • Crește capacitatea de lucru si randamentul muncii;
 • Reduce iritabilitatea și îmbunătățește dispoziția.

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic constă in manipularea structurilor țesuturilor moi ale corpului pentru a preveni și pentru a atenua durerea, disconfortul, spasmele musculare și stresul; promovand in acelasi timp sănătatea fizica si psihica.

Pentru cei care au diverse dureri neuromusculare kinetoterapeutii Fysiogand asigura scheme de masaj personalizate, bazate pe o experienta diversa si extinsa.

Echipa Fysiogand intelege ca fiecare pacient este diferit, ca suferintele pot fi de diferite cauze si intensitati, de aceea specialistii nostri in masaj terapeutic cauta sa identifice si sa trateze corect cauzele durerii pentru a vă oferi cele mai bune rezultate.

Terapia prin masaj pe care noi o propunem aduce beneficii spectaculoase pacienților cu:

 • Tulburări ale sistemului cardiovascular;
 • Tulburări ale sistemului respirator (bronșită, pneumonie cronică);
 • Tulburări și traume ale sistemului osos (modificari de curbură ale coloanei vertebrale, deformări posturale, picior plat, fracturi osoase, vânătăi, entorse ligamentare, artrită, osteocondroză);
 • Tulburări și traume ale sistemului nervos central (accident vascular cerebral și diferite forme de paralizie asociate);
 • Tulburări și traume ale sistemului nervos periferic (radiculită, nevralgie, plexită, boala Parkinson);
 • Tulburări cronice ale sistemului digestiv;
 • Celulita - masajul asigura prevenirea si tratamentul acesteia.

Masajul regulat ajută la menținerea funcțiilor normale ale corpului, îmbunătățește sănătatea și întârzie procesele de îmbătrânire.

În funcție de nevoile personale, se poate efectua un masaj corporal complet sau pot fi masate anumite părți ale corpului (spate, umeri, picioare, brațe).

Masajul pentru drenaj limfatic

Masajul de drenaj limfatic este recomandat după proceduri chirurgicale cosmetice sau traumatisme Beneficiile drenajului limfatic:

 • Reduce efectiv tumefierea, vânătaia și edemele;
 • Accelerează procesele de vindecare și, prin urmare, scurtează considerabil perioada de recuperare;
 • Minimizează formarea cicatricilor și a nodulilor;
 • Stimulează absorbția și drenajul resturilor de țesut gras prin sistemul limfatic, ceea ce este deosebit de important după liposculptura sau procedurile de liposucție asistate de laser;
 • Suprimă inflamația locală;
 • Reduce intensitatea durerii.

Cum este efectuat masajul pentru drenaj limfatic?

Masajul de drenaj limfatic folosește mișcări de întindere lentă, ușoară, ritmică, pentru a activa sistemul limfatic (vase și noduri limfatice) si totodata stimulează deschiderea vaselor limfatice, fluidul interstițial și limfa care curge prin ele. In acest mod se stimulează eliminarea excesului de lichid interstițial din zonele umflate și un metabolism mai eficient în țesuturi, ducând la procese mai rapide de vindecare.

Acest tip de masaj este recomandat cel mai frecvent după următoarele intervenții chirurgicale:

 • Liposucție;
 • Tuck (abdominoplastie);
 • Rinoplastie;
 • Operații faciale: facelift, liftingul sprâncenelor și chirurgia pleoapelor;
 • Operații pentru sân: augmentare și reducere,

dar si in asociere cu alte proceduri de remodelare corporala cum ar fi cavitatia.

Masajul anticelulitic

Masajul pentru pierderea in greutate este o forma unica si personalizata de masaj care foloseste proceduri speciale pentru a disloca grasimea/celulita. Astfel de tehnici sunt utilizate numai în modalitățile de masaj cu pierdere în greutate și accelerează efectiv procesul de tonifiere, în timp ce întareste pielea și îmbunătățeste starea de sănătate generală.

Acest tratament natural, neinvaziv, detoxifică corpul și elimină fluidele in exces. Rezultatele remodelarii corporale se bazează pe tratamente efectuate cu consecventa, cum ar fi exercițiile la sala de sport, astfel încât remodelarea corporala prin masaj se face în programe de 8-12 săptămâni, în funcție de programul și dorințele subiectului.

Printre beneficiile masajului anticelulitic regasim:

 • Îndepărtarea și curatarea țesutului adipos si/sau a celulitei
 • Îmbunătățirea circulației pielii și cresterea elasticitatii acesteia
 • Îmbunătățirea tonusului muscular și a flexibilitatii lui
 • Curățarea corpului de toxine și stimularea imunitatatii
 • Reducerea simptomelor alergiei, a afectarii sinusurilor, reducerea edemelor/pungilor, reducerea ridurilor
 • Ajută la tratarea simptomelor sindromului premenstrual
 • Tonificarea si ridicarea sânilor.

masaj anticelulitic

Reflexoterapia

Ce este Reflexoterapia?

Această terapie complementară de sănătate utilizează puncte de presiune de la nivelul membrelor ce corespund diferitelor zone ale corpului. Aceste zone pot fi stimulate pentru a restabili echilibrul, pentru a scădea stresul și pentru a reduce tensiunea.

Reflexoterapia a fost practicată pentru prima oară în urmă cu mii de ani în China Antică și este folosită în continuare în întreaga lume, aducand numeroase beneficii organismului.

Acest tratament general poate fi adaptat si personalizat in functie de necesitatile pacientului, beneficiile fiind numeroase:

 • Reduce tensiunea,
 • Reduce stresul și anxietatea,
 • Permite ameliorarea temporară a durerii,
 • Ajută la rezolvarea problemelor legate de somn,
 • Stimulează sistemul nervos și curăță căile energetice.

Pentru a veni in intampinarea si depistarea problemelor, kinetoterapeutul Fysiogand va începe cu o evaluare a sănătății, care va acoperi istoricul medical și condițiile curente ale starii de sanatate.

Tehnici de reflexoterapie:

Reflexoterapia efectuata in conditii optime se bazează pe cunoașterea unor puncte specifice la nivelul picioarelor și mâinilor care corespund restului corpului și care pot fi adresate în funcție de problemele dumneavoastra de sănătate.  Se va începe cu masaj pentru a încălzi zona, înainte de a exercita presiune asupra acestor puncte.

Cum te vei simti după tratamentul de reflexoterapie?

Te vei simti relaxat, calm si echilibrat. De asemenea, te vei simți energizat și se va observa  o imbunatatire a circulației și a digestiei.

Masajul suedez

Masajul suedez este tehnica de masaj individualizat care vizează relaxarea tensiunii musculare și îmbunătățirea circulației limfatice și a sângelui prin presiune ușoară aplicată grupurilor musculare ale corpului. Masajul suedez este metoda de masaj recomandată în timpul sarcinii, deoarece se adresează deferitelor episoade de disconfort asociate modificarilor scheletice și circulatorii cauzate de schimbările hormonale.

Studiile efectuate în ultimii 10 ani au arătat că nivelurile hormonale asociate relaxării și stresului sunt modificate semnificativ atunci când terapia cu masaj este introdusă în îngrijirea prenatală a femeilor. Astfel se obtine reglarea dispoziției și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare a gravidei.

Aceste modificări ale nivelelor hormonale determina, de asemenea, mai puține complicații în timpul nașterii și mai puține cazuri de probleme ale nou-născutilor - cum ar fi greutatea scăzută la nastere. Dovezile arată că există beneficii pentru sănătatea maternă și a nou-născutului atunci când masajul suedez este încorporat în protocolul de îngrijire prenatală.

Edemul sau umflarea articulațiilor în timpul sarcinii este adesea cauzată de afectari ale circulației și de creșterea presiunii asupra vaselor de sânge mari de către uterul marit.

Masajul ajută la stimularea țesuturilor moi pentru a reduce colectarea de fluide. Acest lucru îmbunătățește, de asemenea, eliminarea resturilor de țesut transportate de sistemul limfatic al organismului.

 

Masajul pentru gravida

Masajul terapeutic a fost folosit de secole pentru a îmbunătăți sănătatea generală, pentru a reduce stresul și pentru a ușura tensiunea musculară.

Masajele efectuate în timpul sarcinii au primit adesea răspunsuri ambivalente din partea comunității medicale cu privire la siguranța și scopul lor. Cercetările moderne au arătat cu tarie că terapia de masaj prenatal poate fi un ingredient extrem de benefic în îngrijirea femeilor insarcinate și ar trebui să fie luată în considerare cu atenție.

Beneficiile masajului prenatal - studiile arată că terapia de masaj efectuată în timpul sarcinii:

 • reduce anxietatea,
 • poate diminua simptomele depresiei,
 • amelioreaza durerile musculare și durerile articulare,
 • poate îmbunătăți rezultatele travaliului și sănătatea nou-născutului.

masaj pentru gravide

Masajul facial

Un bun masaj facial poate transforma starea pielii tale, fiind o tehnică veche care a trecut cu brio testul timpului. Experții in îngrijirea pielii din toată lumea îndeamnă oamenii să includă tehnicile de masaj facial în rutina lor zilnica de frumusețe. Acest masaj poate ajuta pielea să rămână sănătoasă și să arate stralucitor.

Beneficiile masajului facial, care au facut ca această tehnică de frumusețe să câștige popularitate în toată lumea sunt:

 1. a) Promovează circulația sângelui în piele.

Masajul facial efectuat de un profesionist poate stimula circulația sângelui în piele și poate imbunatati starea de sănătatea generală. O circulație mai bună a sângelui poate hrăni și întineri eficient celulele pielii, ducând la o piele mai tanară.

 1. b) Întârzie aparitia semnelor de îmbătrânire.

Acesta este un alt avantaj remarcabil al masajului facial. El întârzie semnele de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile care apar in timp în jurul ochilor și in zona gurii.

 1. c) Crește producția de colagen si astfel se îmbunătățește elasticitatea pielii.
 2. d) Combaterea pungilor de sub ochi și a cercurilor negre.

Pungile de sub ochi si cearcanele întunecate sunt adesea rezultatul reținerii apei în piele. Și, când vine vorba de combaterea retenției de apă, există foarte puține metode care sunt la fel de eficiente ca un masaj. Un masaj facial adecvat poate preveni retenția de lichide în zona ochilor și vă va ajuta să scăpați de pungile de sub ochi inestetice și de cearcanele întunecate.

masaj facial

Pachete masaj 30 minute

 • 10 sedinte masaj anticelulitic - 380 lei
 • 10 sedinte masaj tonifiant (sportiv) - 380 lei
 • 10 sedinte masaj relaxare si terapeutic - 360 lei
 • 5 sedinte reflexoterapie si 5 sedinte masaj relaxare/terapeutic - 360 lei
 • 5 sedinte masaj anticelulitic si 5 sedinte drenaj limfatic - 380 lei

Pachete masaj 50 minute

 • 10 sedinte drenaj limfatic 550 lei
 • 10 sedinte reflexoterapie 550 lei
 • 10 sedinte masaj anticelulitic 590 lei
 • 10 sedinte masaj tonifiant 590 lei
 • 10 sedinte masaj gravida 550 lei
 • 10 sedinte masaj relaxare sau terapeutic 550 lei
 • 5 sedinte drenaj limfatic + 5 sedinte masaj anticelulitic 550 lei
 • 5 sedinte drenaj limfatic + 5 sedinte masaj relaxare/terapeutic 550 lei
 • 5 sedinte reflexoterapie + 5 sedinte drenaj limfatic relaxare /terapeutic 550 lei

Pentru progamari folositi calendarul de mai jos:

http://www.fysiogand.ro/
februarie 2019
LUN MAR MIE JOI VIN SAM DUM
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123